Kako pripremiti lice za šminkanje poput profesionalca?

07/06/2023

Korana Marović

Kako pripremiti lice za šminkanje poput profesionalca?

Većina stvari u životu zahteva pomno planiranje i pripremu, bilo to za posao, školu ili izlazak, stoga jednako tako i vašem licu je potrebna pravila nega kako bi vaša šminka izgledala savršeno i što duže trajala. Nanošenje slojeva i slojeva šminke na nepripremljeno lice dovodi do neujednačenog tena, masnih ili suvih nakupina proizvoda i sveukupno lošijeg  izgleda šminke, ali i kože. Pre samog šminkanja, poslužite se ovim jednostavnim trikovima kako biste dobili najbolje rezultate!

1) BAZA SVEGA - OČIŠĆENO LICE

Prvi korak u vašoj rutini trebalo bi biti korišćenje čistača za lice koji uklanja višak ulja i nečistoće s površine kože. Obavezno koristite čistač koji odgovara tipu i potrebama vaše kože, a preporučujemo da izbegavate isušujuće čistače jer je hidrirana koža ključna tokom šminkanja.

2) NANESITE TONIK ZA LICE

Posle čišćenja lica, poprskajte svoje lice tonikom. Tonik će pomoći da dodatno hidrirate i osvežite vašu kožu te tako stvorite savršenu podlogu za make up. Važno je koristiti hidratantni ili umirujući tonik, a nipošto agresivnije tonike koji dodatno čiste, ali i isušuju lice, kako ne biste dobili suprotan efekat. L'ADRIA Restorative mist je savršen izbor - hidrira i štiti vašu kožu, a možete ga koristiti i kao podlogu za šminku, ali i radi umanjivanja praškastog efekta pudera!

Mist

3) KORISTITE KREMU ZA PODRUČJE OKO OČIJU

Kreme formulisane posebno za područje oko očiju pomažu ''buđenje'' umornih očiju i osvežavaju područje oko očiju, ali ga istovremeno i neguju i pripremaju za nanošenje korektora, pudera i drugih proizvoda. Pre šminkanja koristite kremu za područje oko očiju bogatijeg sastava koja će maksimalno zategnuti kožu i onemogućiti suvi efekat baze ili nakupljanje proizvoda u naborima kože. Upravo je L'ADRIA Eye Cream jednostavno idealna za tu namenu!

 

eye cream

4) DODATNO NJEGUJTE I HIDRIRAJTE LICE

Tajna dobre baze za makeup je optimalna hidratacija kože. Nanesite negujuću kremu, a po potrebi i serum koji odgovara vašem tipu kože za bolje nanošenje same šminke i što prirodniji izgled. Fantastična baza za šminku je L'ADRIA Instant Revitalizing Serum, koji dubinski hidrira kožu te joj pruža mladalački, živahni izgled. Uz dobru hidratantnu bazu možete izbeći korišćenje primera, osim u slučaju da baš ciljano želite mat izgled kože.

 

Instant revitalazing serum

5) EKSFOLIRANJE KOŽE ZA DODATAN EFEKAT

Eksfoliranje kože pridonosi dugotrajnijem makeupu, temeljnijem uklanjanju suvih delova kože lica, ali i boljoj penetraciji i delovanju kozmetičkih proizvoda. Eksfolirano lice je izuzetno glatko pa je savršena baza za nanošenje proizvoda, no ipak savetujemo da piling napravite veče pre šminkanja kako biste svojoj koži dali dovoljno vremena da se oporavi do narednog jutra.